Roparun team Politiek Rotterdam werd uitgezwaaid door Burgemeester Aboutaleb

Hele GroenLinksfractie mee met Roparun team Politiek 

De raadsleden van GroenLinks Rotterdam vertrekken vandaag met een aantal collega’s van andere partijen naar Parijs. Daar staat team Politiek Rotterdam zaterdag aan de start van de Roparun, een estafetteloop met als doel om geld op te halen voor mensen met kanker. In twee dagen lopen de politici bij tourbeurt ruim 500 kilometer, van Parijs naar Rotterdam. Naar verwachting komt het team maandagmiddag rond half drie aan op de Coolsingel.

In totaal bestaat het team uit 25 politici: 8 lopers, 8 fietsers die de lopers begeleiden, en verder onder andere chauffeurs, een kok en een masseur. Fractievoorzitter Judith Bokhove is voor het 3e jaar teamcaptain van team Politiek Rotterdam. ‘Een keer per jaar zetten wij alle verschillen opzij en werken we samen aan één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Want al zijn we het vaak oneens, dit is iets waar wij samen voor willen knokken.’ Ook raadslid Arno Bonte is van de partij. Hij gaat mee als een van de fietsers die de lopers van team Politiek begeleidt. 
 
In aanloop naar de start van de Roparun zijn de politici al druk in de weer geweest om geld op te halen voor het goede doel. Zo organiseerde het team afgelopen week een benefietbarbecue, waar de aanwezigen een bod uit konden brengen op unieke veilingitems, die waren ingebracht door Rotterdamse politici. Hiermee werd al ruim 9000 euro opgehaald. Wil je ook doneren aan de sportieve politici van team Politiek Rotterdam? Dat kan hier (selecteer team 249).
 
Wil je team Politiek komend weekend volgen? Via www.roparunlive.nl kan je bijhouden waar ze zijn en wanneer ze zullen finishen. Ook via facebook en twitter kun je op de hoogte blijven van de verrichtingen van het team. Na afloop van de Roparun ben je van harte welkom op de finishborrel bij het RO Theater.