Nieuws

Onderzoek naar extra mogelijkheden voor afval scheiden

Rotterdam gaat onderzoeken hoe de gemeente het gescheiden inzamelen van afval verder kan stimuleren. Daarbij wordt ook onderzocht of waardevolle grondstoffen apart ingezameld kunnen worden per buurt of per straat. De gemeenteraad stemde gisteren in met het voorstel hierover van GroenLinks Rotterdam. 

Lees verder

Rotterdam krijgt een kermis zonder prikkels

Voor mensen met autisme, epilepsie of ADHD is het vaak onmogelijk een kermis te bezoeken. Het licht en geluid van de attracties leveren te veel prikkels voor ze op. GroenLinks Rotterdam vindt dat de kermis voor iedereen leuk en gezellig moet zijn en neemt het voortouw voor een prikkelarme kermis.

Lees verder

Veel vuurwerkoverlast in het kerstweekend

In het kerstweekend zijn op het Meldpunt Vuurwerkoverlast ruim 10.000 klachten over vuurwerk binnengekomen. De meeste meldingen gaan over harde knallen van vuurwerkbommen en andere geluidsoverlast. Een kleiner deel van de klachten gaat over gevaarlijke situaties op straat en vuurwerkschade.

Lees verder

In Rotterdam slaapt niemand op straat

Rotterdam gaat er voor zorgen dat er nooit meer daklozen worden weggestuurd omdat de nachtopvang vol is. De gemeenteraad stemde afgelopen week unaniem voor een motie van GroenLinks Rotterdam hierover. Volgens GroenLinks-burgerraadslid Lies Roest werd dit hoog tijd: ' Wij accepteren niet dat er nog steeds daklozen op straat moeten slapen omdat er geen plek is.'

Lees verder

‘Maak Rotterdamse fietspaden scootervrij’

Raadslid Arno Bonte van GroenLinks wil dat de Rotterdamse fietspaden per 1 juli 2018 ‘scootervrij’ zijn. Hij heeft een voorstel ingediend om gebruik te maken van de mogelijkheid die de Tweede Kamer gemeentes biedt om scooters van het fietspad te weren. 

Lees verder

Pagina's